Nyårs dessert.

Idag har jag gjort sex små desserter till i morgon. Riktigt goda och blev väldigt nöjd med dom! Bilder och recept kommer, jag valde att göra små i snapsglas. Då kan man äta fler och göra flera olika sorter, men självklart kan man göra dom större dubbla bara receptet.👇🏻

Ahlgrens bilar pannacotta.🌸

1 påse bilar.

4,5 dl grädde.

-sortera bilarna i färg.

-ta en färg i taget Och koka med 1,5dl grädde, koka upp tills bilarna har smält.

-låt svalna 30min innan du häller på nästa färg.

-ta sedan fram och servera.

Dajm pannacotta.🌼

2.5 dl grädde

1/2 vaniljstång

1 1/2 st gelatinblad

250g dajmchokladkaka

-lägg gelatinbladen i kallt vatten, 5min.

-dela på vaniljstången och ta ut frönen.

-koka ihop grädde och vaniljen.

-smält ner chokladen och rör om till en slät smet.

-häll sedan ner gelatinbladen Och rör om.

-häll upp i glas och ställ in i frysen i 4tim.

Hallon/lakrits pannacotta.🌺

3dl grädde.

7 dödskallar

ev. Röd karamellfärg

-börja med att klipp isär skallarna, hallon för sig och lakrits för sig.

-blanda lakritsskallarna med 1.5dl grädde. Det kan ta ett tag för skallarna att smälta, går även bra att mixa!

-häll upp i glas, låt svalna i frysen 1timme.

-gör detsamma med hallonen. Ha även i några droppar karamellfärg för att få den mer rosa.

-låt svalna i frysen i 1 timme. Sammanlagt 2 timmar i frysen.

Dom tre sista recepten kommer ut, så fort Ines har somnat igen!☘️

RSS 2.0